Pigmentoinnit

16.08.2022

Kestopigmentoinnilla tarkoitetaan ihon alle viedyn värin näkymistä iholla pidempään. Kestopigmentointeja käytetään kauneusalalla kulmien muotoiluun ja vahvistamiseen, silmienrajauksiin, huulien muodon- ja värin sekä päänahan pigmentointiin. Pigmentoinnilla tehdään myös rintaimplanttiin uusi nännipiha, mikäli rintasyövän parannuttua haluaa leikatun rinnan paikalle rintaimplantin, 

Pigmentoinnin pysyvyys on yksilöllistä. Esimerkiksi kulmien pigmentoinnit pysyvät asiakkaasta riippuen 1 - 4 vuotta. Pysyvyyteen vaikuttavat ihon laatu, ikä, käytössä olevat kasvojen hoitotuotteet sekä elämäntavat. Mitä rasvaisempi on iho, sitä helpommin pigmentointi iholta haalenee. Vahvat meikinpoistoaineet vievät helposti pois pigmentointivärejä. Myös aurinko haalistaa pigmentoineja. Tänäpäivänä ei myöskään enää tehdä pigmentointeja niin syvälle ja vahvoilla väreillä kuin vielä muutama vuosi sitten. Värejä valvotaan viranomaisten taholta ja niistä on poistettu aikaisemmin mukana olleet haitalliset kemikaalit, joiden ansiosta pigmentoinnit pysyivät jopa kymmeniä vuosia. Täytyy myös aina muistaa, että pigmentointi ei ole tatuointi. Tatuointi viedään syvemmälle ihoon kuin pigmentointi.

Pigmentointitekniikoita on useita. Oikea tapa valitaan halutun lopputuloksen mukaan. Minulla on koulutukset kaikkiin pigmentointitekniikoihin.