Kestopigmentoinnit

01.09.2020

Teen liikkeessäni nyt myös kestopigmentointeja. Kouluttauduin pigmentoijaksi loppukesästä. Kokemustakin on kertynyt jo paljon. Valitettavan usein tullaan korjaamaan pieleen menneitä pigmentointeja. Alalla on useita kouluttamattomia pigmentoijia, joiden työnlaatu on vähintäänkin huonolaatuista. Kulmat ovat usein eri paikoilla ja pigmentti lähtenyt läiskittäin korjauskerrasta huolimatta. Vaadi aina nähdä alan koulutustoditus, ennenkuin suostut pigmentoitavaksi.

Itse olen pigmentointien ystävä. Omat kulmakarvani ovat olemattomat johtuen siitä, että olen nuoruudessani nyppinyt niitä milloin mihinkin malliin. Lopulta ne eivät vain yksinkertaisesti enää kasvaneet. Pigmentointi oli silloin ainoa mahdollisuus, enkä ole sitä katunut. Päinvastoin, olen menossa kollegalle ne vahvistamaan uudelleen. Pigmentointia ei oikein pysty itselleen tekemään.

Pigmentoinnin ei kuulu sattua. Usein saan kuulla, että yksi pigmentointikokemus riitti, koska kipu oli niin kova. Kun puudutus tehdään oikein, pigmentointi ei satu. Yläluomen pigmentointeja tehdessäni kuulen usein, että pigmentointi lähinnä kutittaa, tekisi mieli raapia. Puudutus tehdään kahdella eri ihopuudutteella ja puudutetta lisätään pigmentoinnin aikana.